Overclockaholics Forums

Overclockaholics Forums (http://www.overclockaholics.com/forums/index.php)
-   Overclocking (http://www.overclockaholics.com/forums/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Freezing after stress testing (http://www.overclockaholics.com/forums/showthread.php?t=4530)

Chuchnit 05-15-2011 05:05 AM

Freezing after stress testing
 
Hey guys I am dumbfounded right now. I can pass say prime95, but the damn PC freezes when I stop the test. I don't have any screenies because I can't do shit. I'm at 4700mhz and have passed stress testing at 1.35-1.40 trying higher vcore to fix this. I've tried ram from 1333mhz to 2133. Same shit. VTT has been changed. Realtemp, cpuz and anything else open will just "stop responding" and I can't open anything else nor restart. I have to hold the power button.


2600k 100 x 47
P67A-UD7 BIOS F3h JZ
2 x 2GB Corsair Dom 1866 C9
Asus 580 Direct CUII
C300 64GB x 2 @ R0
Samsung F3 1TB x 2 @ R0
Samsung F4 2TB x 1
Corsair AX850w
Win7 64-bit w/ SP1

Witchdoctor 05-15-2011 05:21 AM

same thing with LinX ?

temps decent ?


First thing I would try would be some different stix if above is 2 yes's

Kal-EL 05-15-2011 06:00 AM

Maybe your os is shot to shit? Or your stick is baddeeeee.

Neuromancer 05-15-2011 06:01 AM

Could be the OS...

Check ICH temps after stress testing it shouldnt rely on the ssds, but ICHs get worked hard with high speed SSDs especially in RAID0.. wouldnt think the stress testing would hit them but...

Also LLC maybe set to high?

Kal-EL 05-15-2011 06:06 AM

Good point on ich, mine gets warm evwn with the room being frozen but i dont have a fan on it.

Chuchnit 05-15-2011 06:12 AM

Quote:

Originally Posted by Witchdoctor (Post 78029)
same thing with LinX ?

temps decent ?


First thing I would try would be some different stix if above is 2 yes's

Yes with LinX but not near as bad. My hottest core temps are 73c. I very well could be ram, but it was chugging along at 2133 7-9-7 last time I had turned this rig on.

Quote:

Originally Posted by Kal-EL (Post 78031)
Maybe your os is shot to shit? Or your stick is baddeeeee.

Could be. I'll try uninstalling SP1 laterz.

Quote:

Originally Posted by Neuromancer (Post 78033)
Could be the OS...

Check ICH temps after stress testing it shouldnt rely on the ssds, but ICHs get worked hard with high speed SSDs especially in RAID0.. wouldnt think the stress testing would hit them but...

Also LLC maybe set to high?

LLC is set at lvl 1 so volts should be right around where they are set in bios. I haven't upped the ich volts but I did think about it. Then I didn't because I couldn't think of what would stress it. I'll try that for sure. How big of a bump usually? I do have all the ports filled up and two R0 arrays.

Chuchnit 05-15-2011 11:51 AM

I've tried up to 1.14 PCH volts. I'm going to try updating the firmware to the 007 for my SSD's before moving any further.

Mr.Scott 05-15-2011 12:04 PM

I highly doubt it's the SSD's.
OS most likely.

Chuchnit 05-15-2011 12:16 PM

OS is my next step. I mean prime will keep running and show it passing tests if I don't touch it. After an OS change who knows. Guess ram slots? I'm just trying to go from basic to hard in order without skipping steps because with my luck, the step I skip is the one that fixes it. It just blows my mind since it will continue to run/pass prime95 as long as I don't touch it.

Splave 05-15-2011 12:25 PM

some type of voltage spike or something when it stops?


All times are GMT -10. The time now is 11:08 PM.


Copyright 2009 Overclockaholics.com