Ride or Die OCA4LIFE!
Log In:
Overclockaholics Forums » Overclocking Section » Overclocking » Freezing after stress testing

Notices

Overclocking Air & Water...

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-15-2011
Chuchnit's Avatar
Chuchnit Chuchnit is offline
MIA POML
 
Join Date: Feb 2009
Location: Work
Posts: 4,307
Rep Power: 16
Chuchnit will become famous soon enough
Default Freezing after stress testing

Hey guys I am dumbfounded right now. I can pass say prime95, but the damn PC freezes when I stop the test. I don't have any screenies because I can't do shit. I'm at 4700mhz and have passed stress testing at 1.35-1.40 trying higher vcore to fix this. I've tried ram from 1333mhz to 2133. Same shit. VTT has been changed. Realtemp, cpuz and anything else open will just "stop responding" and I can't open anything else nor restart. I have to hold the power button.


2600k 100 x 47
P67A-UD7 BIOS F3h JZ
2 x 2GB Corsair Dom 1866 C9
Asus 580 Direct CUII
C300 64GB x 2 @ R0
Samsung F3 1TB x 2 @ R0
Samsung F4 2TB x 1
Corsair AX850w
Win7 64-bit w/ SP1
__________________


http://www.overclockaholics.com/forums/picture.php?albumid=5&pictureid=13
Reply With Quote
  #2  
Old 05-15-2011
Witchdoctor's Avatar
Witchdoctor Witchdoctor is offline
OCA Gladiator
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 6,039
Rep Power: 18
Witchdoctor will become famous soon enough
Default

same thing with LinX ?

temps decent ?


First thing I would try would be some different stix if above is 2 yes's
__________________
You don't need a reason to help people
Reply With Quote
  #3  
Old 05-15-2011
Kal-EL's Avatar
Kal-EL Kal-EL is offline
Superenthusiast
 
Join Date: Feb 2009
Location: Krypton, Hawaii
Posts: 11,015
Rep Power: 10
Kal-EL is on a distinguished road
Default

Maybe your os is shot to shit? Or your stick is baddeeeee.
__________________
What kind of community do you intend to re-build?
tell me your sins and I'll sharpen my knife...(Take me to church)
Reply With Quote
  #4  
Old 05-15-2011
Neuromancer's Avatar
Neuromancer Neuromancer is offline
OCA Gladiator
 
Join Date: Jun 2009
Location: South Jersey, USA
Posts: 5,645
Rep Power: 18
Neuromancer might just be on to something hereNeuromancer might just be on to something here
Default

Could be the OS...

Check ICH temps after stress testing it shouldnt rely on the ssds, but ICHs get worked hard with high speed SSDs especially in RAID0.. wouldnt think the stress testing would hit them but...

Also LLC maybe set to high?
__________________
"Don't You understand? This is Greek to me! Except I spek Greek, this is like Aramaic to me, and not the Western Dialect I can read a little." - Dr. Walter Bishop

Special relativity is not "Eat Two Big Macs."
Reply With Quote
  #5  
Old 05-15-2011
Chuchnit's Avatar
Chuchnit Chuchnit is offline
MIA POML
 
Join Date: Feb 2009
Location: Work
Posts: 4,307
Rep Power: 16
Chuchnit will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by Witchdoctor View Post
same thing with LinX ?

temps decent ?


First thing I would try would be some different stix if above is 2 yes's
Yes with LinX but not near as bad. My hottest core temps are 73c. I very well could be ram, but it was chugging along at 2133 7-9-7 last time I had turned this rig on.

Quote:
Originally Posted by Kal-EL View Post
Maybe your os is shot to shit? Or your stick is baddeeeee.
Could be. I'll try uninstalling SP1 laterz.

Quote:
Originally Posted by Neuromancer View Post
Could be the OS...

Check ICH temps after stress testing it shouldnt rely on the ssds, but ICHs get worked hard with high speed SSDs especially in RAID0.. wouldnt think the stress testing would hit them but...

Also LLC maybe set to high?
LLC is set at lvl 1 so volts should be right around where they are set in bios. I haven't upped the ich volts but I did think about it. Then I didn't because I couldn't think of what would stress it. I'll try that for sure. How big of a bump usually? I do have all the ports filled up and two R0 arrays.
__________________


http://www.overclockaholics.com/forums/picture.php?albumid=5&pictureid=13
Reply With Quote
  #6  
Old 05-15-2011
Kal-EL's Avatar
Kal-EL Kal-EL is offline
Superenthusiast
 
Join Date: Feb 2009
Location: Krypton, Hawaii
Posts: 11,015
Rep Power: 10
Kal-EL is on a distinguished road
Default

Good point on ich, mine gets warm evwn with the room being frozen but i dont have a fan on it.
__________________
What kind of community do you intend to re-build?
tell me your sins and I'll sharpen my knife...(Take me to church)
Reply With Quote
  #7  
Old 05-15-2011
Chuchnit's Avatar
Chuchnit Chuchnit is offline
MIA POML
 
Join Date: Feb 2009
Location: Work
Posts: 4,307
Rep Power: 16
Chuchnit will become famous soon enough
Default

I've tried up to 1.14 PCH volts. I'm going to try updating the firmware to the 007 for my SSD's before moving any further.
__________________


http://www.overclockaholics.com/forums/picture.php?albumid=5&pictureid=13
Reply With Quote
  #8  
Old 05-15-2011
Mr.Scott's Avatar
Mr.Scott Mr.Scott is offline
Classicplatforms Warrior
 
Join Date: Jul 2009
Location: Upstate NY
Posts: 750
Rep Power: 12
Mr.Scott will become famous soon enough
Default

I highly doubt it's the SSD's.
OS most likely.
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 05-15-2011
Chuchnit's Avatar
Chuchnit Chuchnit is offline
MIA POML
 
Join Date: Feb 2009
Location: Work
Posts: 4,307
Rep Power: 16
Chuchnit will become famous soon enough
Default

OS is my next step. I mean prime will keep running and show it passing tests if I don't touch it. After an OS change who knows. Guess ram slots? I'm just trying to go from basic to hard in order without skipping steps because with my luck, the step I skip is the one that fixes it. It just blows my mind since it will continue to run/pass prime95 as long as I don't touch it.
__________________


http://www.overclockaholics.com/forums/picture.php?albumid=5&pictureid=13
Reply With Quote
  #10  
Old 05-15-2011
Splave's Avatar
Splave Splave is offline
Beyond Help
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 7,331
Rep Power: 19
Splave will become famous soon enough
Default

some type of voltage spike or something when it stops?
__________________
2nd place in SPi32m

Quote:
Originally Posted by Vivi View Post
when those trolls start making love your VGA has no chance!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -10. The time now is 11:16 PM.

Copyright 2009-2014, Overclockaholics

Designed by: vBSkinworks