Ride or Die OCA4LIFE!
Log In:
Overclockaholics Forums » Overclocking Section » Overclocking » In Need For Help i7 970 + Dice

Notices

Overclocking Air & Water...

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-13-2011
kikicoco1334's Avatar
kikicoco1334 kikicoco1334 is offline
OCA Gladiator
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brentwood TN
Posts: 4,477
Rep Power: 15
kikicoco1334 is on a distinguished road
Default In Need For Help i7 970 + Dice

for some strange lords knows why but like i can't seems to clock anything higher than 220 on this chip, it's like it'll boot but not gonna beable to get any higher than where it's at right now...
i am on dice right now and what's really funny is that when i was on LN2 the best i ever got out of it was 225 im so
i know this is a really good chip and i should beable to do 230~240 if not any higher

and i don't know what did i do but Turbo mode never kicks on anymore... even if i reset the biso

Quote:
Extreme Cooling [Mode 2]
CPU Clock Ratio [ 24x ]
CPU Host Frequency [ 220 ]
MCH Strap [ AUTO ]
CPU Uncore Frequency [Mhz] [ AUTO ]
CPU Clock Skew [ 0 ps ]
Spread Spectrum [ Disabled ]
PCIE Frequency [Mhz] [ 109 ] -> [ 112 ]

EVGA VDroop Control [ Without VDroop ]
CPU VCore [ 1.59 ~1.62 ] -> * Lowering the vcore
CPU VTT Voltage [ +300 ]
CPU PLL VCore [ 2.025 ]
IOH PLL VCore [ AUTO ]
QPI PLL VCore [ 1.3 ]
DIMM Voltage [ 1.65 ]
DIMM DQ Vref [ +0mV ]
QPI PLL VCore [ 1.300 ]
IOH/ICH I/O Voltage [ 1.600 ]
IOH VCore [ 1.300] -> [ 1.200 ]
NF200 Voltage [ AUTO ]
VTT PWM Frequency [ 610 KHZ ]
CPU PWM Frequency [ 1333 KHZ ]
CPU Impedance [ Less ]
ICH VCore [ 1.10 ] -> [ 1.25 ]
DDR Signal 0 [ +0 ]
DDR Signal 1 [ +0 ]
DDR Signal 2 [ +0 ]
CPU Signal [ +0 ]
QPI cpu [-40]
QPI pci0 [-60]
QPI Signal 1 [ +0 ]
QPI Signal 2 [ +0 ]
QPI pci1 [-31]
QPI pci2 [-31]



Intel SpeedStep [ Disabled ]
Turbo Mode Function [ Disabled ] <- no matter what i do here the Turbo don't kick on
CxE Function [ Disabled ]
Execute Disable Bit [ Enable ]
Virtualization Technology [ Disabled ]

Intel HT Technology [ Enabled ]
Active Processor Cores [ All ]

QPI Control Settings [ Enabled ]
QPI Link Fast Mode [ Enabled ]
QPI Frequency Selection [ 4.800 GT/s ]
__________________
Memory IC List

Last edited by kikicoco1334; 04-14-2011 at 07:28 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-13-2011
Neuromancer's Avatar
Neuromancer Neuromancer is offline
OCA Gladiator
 
Join Date: Jun 2009
Location: South Jersey, USA
Posts: 5,645
Rep Power: 18
Neuromancer might just be on to something hereNeuromancer might just be on to something here
Default

PCIE freq to 110+

you will probably have to raise ICH and IOH vcores though. 1.3 IOH might get you there... at 110 PCIE though 1.2 easy on ich. make sure it stays cool too easy to overlook overheating southbridge

Oh and try an odd multi. (heard it, never had a CPU that had an even multi so... never tried it to see )

QPI PLL helps... TBH I do not remember if 1.3 was enough, since it has been so long and last few boards I had did not have that. It defintely helped on earlier boards though... Foxconn (IOH Vcca 1.1) and EVGa.. (qpi pll).
__________________
"Don't You understand? This is Greek to me! Except I spek Greek, this is like Aramaic to me, and not the Western Dialect I can read a little." - Dr. Walter Bishop

Special relativity is not "Eat Two Big Macs."

Last edited by Neuromancer; 04-13-2011 at 07:12 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-13-2011
kikicoco1334's Avatar
kikicoco1334 kikicoco1334 is offline
OCA Gladiator
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brentwood TN
Posts: 4,477
Rep Power: 15
kikicoco1334 is on a distinguished road
Default

thank you so much sorry i started bleed again i monna try that when i get home from class tomorrow
__________________
Memory IC List
Reply With Quote
  #4  
Old 04-13-2011
Neuromancer's Avatar
Neuromancer Neuromancer is offline
OCA Gladiator
 
Join Date: Jun 2009
Location: South Jersey, USA
Posts: 5,645
Rep Power: 18
Neuromancer might just be on to something hereNeuromancer might just be on to something here
Default

I just realized you were using 109 pcie freq. not sure what board you are but if it is the e758... you wont get past 222.
__________________
"Don't You understand? This is Greek to me! Except I spek Greek, this is like Aramaic to me, and not the Western Dialect I can read a little." - Dr. Walter Bishop

Special relativity is not "Eat Two Big Macs."
Reply With Quote
  #5  
Old 04-14-2011
Witchdoctor's Avatar
Witchdoctor Witchdoctor is offline
OCA Gladiator
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 6,039
Rep Power: 17
Witchdoctor will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by Neuromancer View Post
I just realized you were using 109 pcie freq. not sure what board you are but if it is the e758... you wont get past 222.

If it is the 758 I sent it did 229 with a 920

Think pcie was 112
__________________
You don't need a reason to help people
Reply With Quote
  #6  
Old 04-13-2011
Spank's Avatar
Spank Spank is offline
Junior Addict
 
Join Date: Mar 2011
Location: Greece
Posts: 133
Rep Power: 10
Spank is just getting started
Default

hmmm increasing PCIE Frequency is doing any good at all at performance of overclock ?
__________________
Intel Core i7 975 Extreme Edition 4.3GHz 1.375vcore|Asus Rampage 2 Extreme|Corsair Vengeance LP 12GB DDR3-1600|Asus GTX570|Creative X-Fi Titanium-Fatal1ty|Intel Postville 80GB SSD,300 GB WD Velociraptor,2X640GB WD|Silverstone Strider 1500W|Samsung Syncmaster P2370|Coolermaster Cosmos 1000|Razer Lachesis Precision 3G Laser|SteelSeries 5H v2|
Reply With Quote
  #7  
Old 04-14-2011
kikicoco1334's Avatar
kikicoco1334 kikicoco1334 is offline
OCA Gladiator
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brentwood TN
Posts: 4,477
Rep Power: 15
kikicoco1334 is on a distinguished road
Default

i monna do that when i get home from class today..
thanks guys i'll keep y'all updated
__________________
Memory IC List
Reply With Quote
  #8  
Old 04-14-2011
ThreeDhero's Avatar
ThreeDhero ThreeDhero is offline
OCA Gladiator
 
Join Date: Jul 2010
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 402
Rep Power: 11
ThreeDhero is just getting started
Default

On my e762 I use pcie of 112 and get up to 240.
__________________
"But seriously anybody know anything about launch coooodes"

Reply With Quote
  #9  
Old 04-14-2011
kikicoco1334's Avatar
kikicoco1334 kikicoco1334 is offline
OCA Gladiator
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brentwood TN
Posts: 4,477
Rep Power: 15
kikicoco1334 is on a distinguished road
Default

sweet! 112 it is then!

do i have to change any other voltage?
__________________
Memory IC List
Reply With Quote
  #10  
Old 04-14-2011
ReverendMaynard's Avatar
ReverendMaynard ReverendMaynard is offline
Senior Overclockaholic
 
Join Date: Jun 2009
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,492
Rep Power: 13
ReverendMaynard is just getting started
Default

lower vcore is for sure. I maxed out at 227 on my e758.
http://hwbot.org/community/submissio...min_4sec_840ms
__________________
Rockin the AMD...: P


Gutterz: He laid the sausage on it , but this wasnt an SS
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -10. The time now is 06:42 PM.

Copyright 2009-2014, Overclockaholics

Designed by: vBSkinworks