Ride or Die OCA4LIFE!
Log In:

Notices

Overclocking Air & Water...

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-20-2010
OC Maximus's Avatar
OC Maximus OC Maximus is offline
Lets Shake Things Up!!!
 
Join Date: Sep 2010
Location: Hawaii
Posts: 2,359
Rep Power: 10
OC Maximus is on a distinguished road
Default Air Benching Celerons

Motherboard:
Asus Commando

Bios Version:
0702

Build Date:
1/12/07

CPUs:
1. 05' 352 SL96P MALAY (5.16GHz) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1494248
2. 05' 352 SL96P MALAY (5.27GHz) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1494311
3. 06' 352 SL9KM CHINA (4.8GHz)
4. 06' 356 SL9KL CHINA (4.87GHz) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1494360

BIOS Settings
CPUv: 1.45v
vDIMM: Auto
DRAM Frequency: Auto

First two chips easily overclocked over 5ghz. The second 2 chips wouldn't go past 4.9ghz all using the same settings except for one thing. The first two were running at 3:4 and the second two at 1:2. For some reason I cannot boot unless the DRAM Frequency is in auto.

Any suggestions on how to fix this issue?

Bios update maybe?

Thanks,
OCM
__________________


Last edited by OC Maximus; 11-20-2010 at 05:31 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-20-2010
kikicoco1334's Avatar
kikicoco1334 kikicoco1334 is offline
OCA Gladiator
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brentwood TN
Posts: 4,477
Rep Power: 15
kikicoco1334 is on a distinguished road
Default

Super!
__________________
Memory IC List
Reply With Quote
  #3  
Old 11-20-2010
Splave's Avatar
Splave Splave is offline
Beyond Help
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 7,331
Rep Power: 19
Splave will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by OC Maximus View Post
Motherboard:
Asus Commando

Bios Version:
0702

Build Date:
1/12/07

CPUs:
1. 05' 352 SL96P MALAY (5.16GHz) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1494248
2. 05' 352 SL96P MALAY (5.27GHz) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1494311
3. 06' 352 SL9KM CHINA (4.8GHz)
4. 06' 356 SL9KL CHINA (4.87GHz) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1494360

BIOS Settings
CPUv: 1.45v
vDIMM: Auto
DRAM Frequency: Auto

First two chips easily overclocked over 5ghz. The second 2 chips wouldn't go past 4.9ghz all using the same settings except for one thing. The first two were running at 3:4 and the second two at 1:2. For some reason I cannot boot unless the DRAM Frequency is in auto.

Any suggestions on how to fix this issue?

Bios update maybe?

Thanks,
OCM
good stuff bro, you are safe up to 1.55v or so vcore on air I would say

The 3:4 and 1:2 thing is because you need to boot over a certain FSB for the divider to work right. What are the different chips your using?
__________________
2nd place in SPi32m

Quote:
Originally Posted by Vivi View Post
when those trolls start making love your VGA has no chance!
Reply With Quote
  #4  
Old 11-20-2010
OC Maximus's Avatar
OC Maximus OC Maximus is offline
Lets Shake Things Up!!!
 
Join Date: Sep 2010
Location: Hawaii
Posts: 2,359
Rep Power: 10
OC Maximus is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Splave View Post
good stuff bro, you are safe up to 1.55v or so vcore on air I would say

The 3:4 and 1:2 thing is because you need to boot over a certain FSB for the divider to work right. What are the different chips your using?
1. 05' 352 SL96P MALAY L611B071
2. 05' 352 SL96P MALAY L608B392
3. 06' 352 SL9KM CHINA 5648B343
4. 06' 356 SL9KL CHINA 5647B118

__________________________________________________ __________________________________________________

Ok, ran chip #2 again with 1.5v set in bios and got 5.44GHz
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1494598

#2 seems like a good clocker so far.

Also ran chip #4 with 1.5v/1.55v/1.6v and got 5.0GHz
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1494602

I'm pretty sure its due to the 1:2 issue.

Seems like if I don't boot in with a 200 FSB or above I can't get the 3:4 divider. Chips #3 and #4 will not boot at 200 FSB no mater the voltage on air, maybe they'll do better under cold, for now #2 seems to be the best candidate for an LN2 run.

OCM
__________________


Last edited by OC Maximus; 11-20-2010 at 08:46 PM.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-21-2010
OC Maximus's Avatar
OC Maximus OC Maximus is offline
Lets Shake Things Up!!!
 
Join Date: Sep 2010
Location: Hawaii
Posts: 2,359
Rep Power: 10
OC Maximus is on a distinguished road
Default

Yep, verified booting above 200 fsb gets me the 3:4 divider.

Did the vdroop pencil mod and it helped.

Vcore @ 1.55v set in bios got me 1.544v in CPUz.

Here is the latest run on Chip #2.

5.52GHz FTW
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1495682

I really need to stop air benching and move on to DICE

OCM
__________________

Reply With Quote
  #6  
Old 11-21-2010
OC Maximus's Avatar
OC Maximus OC Maximus is offline
Lets Shake Things Up!!!
 
Join Date: Sep 2010
Location: Hawaii
Posts: 2,359
Rep Power: 10
OC Maximus is on a distinguished road
Default

Got bored today, no DICE or LN2 to bench with, so I went ahead and modded the board. Vdroop and Vcore mod with what VRs I could find at Radio Shack.







Not as purdy as some vmods I've seen but everything tested out just fine. Time to insulate

OCM
__________________


Last edited by OC Maximus; 11-21-2010 at 05:15 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-21-2010
kikicoco1334's Avatar
kikicoco1334 kikicoco1334 is offline
OCA Gladiator
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brentwood TN
Posts: 4,477
Rep Power: 15
kikicoco1334 is on a distinguished road
Default

nice mods!
__________________
Memory IC List
Reply With Quote
  #8  
Old 11-21-2010
kikicoco1334's Avatar
kikicoco1334 kikicoco1334 is offline
OCA Gladiator
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brentwood TN
Posts: 4,477
Rep Power: 15
kikicoco1334 is on a distinguished road
Default

just me or the nb on commando really hot?
like i got a heatsink on it and al but it's still really hot so i added another heatsnk on it and then insulated it lol
gonna dice it

but naw dose it run hot?
__________________
Memory IC List
Reply With Quote
  #9  
Old 11-21-2010
Neuromancer's Avatar
Neuromancer Neuromancer is offline
OCA Gladiator
 
Join Date: Jun 2009
Location: South Jersey, USA
Posts: 5,645
Rep Power: 18
Neuromancer might just be on to something hereNeuromancer might just be on to something here
Default

Just be careful OCM. After modding board do not run it on air. IIRC.
__________________
"Don't You understand? This is Greek to me! Except I spek Greek, this is like Aramaic to me, and not the Western Dialect I can read a little." - Dr. Walter Bishop

Special relativity is not "Eat Two Big Macs."
Reply With Quote
  #10  
Old 11-21-2010
OC Maximus's Avatar
OC Maximus OC Maximus is offline
Lets Shake Things Up!!!
 
Join Date: Sep 2010
Location: Hawaii
Posts: 2,359
Rep Power: 10
OC Maximus is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Neuromancer View Post
Just be careful OCM. After modding board do not run it on air. IIRC.
Ran it on air just to test the VRs. Only used 1.55v as max voltage to test both Vdroop and Vcore mod. All was fine, don't plan on shooting for higher overclock on air though. Vmod is strictly for the cold. Good call though!

OCM
__________________

Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -10. The time now is 12:08 PM.

Copyright 2009-2014, Overclockaholics

Designed by: vBSkinworks