Ride or Die OCA4LIFE!
Log In:

Notices

Overclocking Air & Water...

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-23-2011
Patch's Avatar
Patch Patch is offline
OCA Gladiator Retired Legend
 
Join Date: Mar 2010
Location: Red Triangle, California
Posts: 1,799
Rep Power: 12
Patch is on a distinguished road
Default 4870X2 clocks?

I've tried 3 versions of ABE, 4 different versions of drivers/catalyst, Rivatuner, and ATI tool in XP 32 and 7 32 and I can't change clocks on 4870X2. Uninstalled, cleaned and reinstalled multiple times.

Flashed to ASUS top. Uninstalled and reinstalled net 2.0.

Im not talking about the CCC limits holding me back. I can't bump up clocks AT ALL.

Gonna try a few different versions of rivatuner.

After that I guess I'll just use RBE and make a bunch of new card BIOSes to keep flashing to as I bench.

Any ideas what I'm missing?
__________________


It exists!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-23-2011
crustytheclown's Avatar
crustytheclown crustytheclown is offline
EXTREME NOOB...
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 177
Rep Power: 12
crustytheclown is just getting started
Default

http://www.techpowerup.com/downloads...ol_v0.9.8.html

This is what you're looking for man... just check the box that says link clocks for all devices...
Reply With Quote
  #3  
Old 07-23-2011
OC Maximus's Avatar
OC Maximus OC Maximus is offline
Lets Shake Things Up!!!
 
Join Date: Sep 2010
Location: Hawaii
Posts: 2,359
Rep Power: 10
OC Maximus is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Patch View Post
I guess I'll just use RBE and make a bunch of new card BIOSes to keep flashing to as I bench.
That's what i did.
__________________

Reply With Quote
  #4  
Old 07-24-2011
Patch's Avatar
Patch Patch is offline
OCA Gladiator Retired Legend
 
Join Date: Mar 2010
Location: Red Triangle, California
Posts: 1,799
Rep Power: 12
Patch is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by crustytheclown View Post
http://www.techpowerup.com/downloads...ol_v0.9.8.html

This is what you're looking for man... just check the box that says link clocks for all devices...
Thx Crusty. Maybe I haven't yet hit the magic driver, but it's not changing my clocks either.

I can get RT to change clocks in Vista, but still no XP/7.

Quote:
Originally Posted by OC Maximus View Post
That's what i did.
Me too. Tedious, but at least it got me off my bum to finally play with RBE.
__________________


It exists!
Reply With Quote
  #5  
Old 07-24-2011
crustytheclown's Avatar
crustytheclown crustytheclown is offline
EXTREME NOOB...
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 177
Rep Power: 12
crustytheclown is just getting started
Default

run it as an adnin...
Reply With Quote
  #6  
Old 07-24-2011
Patch's Avatar
Patch Patch is offline
OCA Gladiator Retired Legend
 
Join Date: Mar 2010
Location: Red Triangle, California
Posts: 1,799
Rep Power: 12
Patch is on a distinguished road
Default

Still won't actually change clocks. Acts like it's gonna, but no candy.

Several methods now work in Vista. But not XP.

Flashed the card bios about 30 times in the last 2 hours.... (or is that 60 times? because there's 2 cores to flash)

Cold bug -120ish. Doesn't like more that 1.3v (from bios). Won't clock core more that 900. Doesn't like memory higher that 1000.


Man, I've spent the whole weekend on this card for very little overclock gain. There's more to try, but I'm burnt out on this project.
__________________


It exists!
Reply With Quote
  #7  
Old 07-24-2011
Witchdoctor's Avatar
Witchdoctor Witchdoctor is offline
OCA Gladiator
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 6,039
Rep Power: 17
Witchdoctor will become famous soon enough
Default

I used to use this to set fan profiles CCC

I forget if there are any clock profiles and as I don't have any ATI cards in the slot at the moment I can't check it for you, but may be worth a look

Save a profile in CCC first

"C:\Users\Bretware\AppData\Local\ATI\ACE\Bretw are. XML. the xml file will have the same name as the catalyst profile you saved. Right click and hit edit.
__________________
You don't need a reason to help people
Reply With Quote
  #8  
Old 07-28-2011
Splave's Avatar
Splave Splave is offline
Beyond Help
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 7,331
Rep Power: 19
Splave will become famous soon enough
Default

smart doc still wont work with the TOP bios?
__________________
2nd place in SPi32m

Quote:
Originally Posted by Vivi View Post
when those trolls start making love your VGA has no chance!
Reply With Quote
  #9  
Old 07-28-2011
Witchdoctor's Avatar
Witchdoctor Witchdoctor is offline
OCA Gladiator
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 6,039
Rep Power: 17
Witchdoctor will become famous soon enough
Default

Did you try Trixx from Saphire ?
__________________
You don't need a reason to help people
Reply With Quote
  #10  
Old 07-28-2011
Patch's Avatar
Patch Patch is offline
OCA Gladiator Retired Legend
 
Join Date: Mar 2010
Location: Red Triangle, California
Posts: 1,799
Rep Power: 12
Patch is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Splave View Post
smart doc still wont work with the TOP bios?
Not the newer version. Haven't tried old ones.

Quote:
Originally Posted by Witchdoctor View Post
Did you try Trixx from Saphire ?
No. Haven't heard about it.
Might try that if I revisit this in the future.

Moved on to other things. Card is ho hummish anyway. Grabbed the 3d06 gold because of my 5.8 ghz 2600K, but I can't get it to clock well enough to make noise in GPU heavy tests.
__________________


It exists!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -10. The time now is 11:57 AM.

Copyright 2009-2014, Overclockaholics

Designed by: vBSkinworks