Ride or Die OCA4LIFE!
Log In:

Notices

Overclocking Utilities/Benches We All Need Em...

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-10-2013
Kal-EL's Avatar
Kal-EL Kal-EL is offline
Superenthusiast
 
Join Date: Feb 2009
Location: Krypton, Hawaii
Posts: 11,007
Rep Power: 10
Kal-EL is on a distinguished road
Default GPU Tweak

Asus GPU TWEAK

gputweak.JPG

(Old news for Neuromancer)

I had occasion to install (2) Asus GTX680-DC2-4G5 cards yesterday. SLI was not functioning so I went thru the normal SLI troubleshooting workarounds to no avail. Checked if vga bios matched on both cards and they did. I thought maybe it was a temperature issue so instead of installing the normal rivatuner/afterburner stuff I tried the GPU TWEAK utility from Asus powered by Techpowerup.

Turns out this utility has a bios update feature . I know, I know, windows software bios update

The out of the box version of GPU Tweak is buggy and slow. The vga bios update function also doesnt work on this version.

Downloaded the updated version and rolled the dice. Bingo, it worked flawlessly and now SLI functions properly. The newer version is still slow responding but better than earlier revisions but mostly functional.

__________________
What kind of community do you intend to re-build?
tell me your sins and I'll sharpen my knife...(Take me to church)
Reply With Quote
  #2  
Old 01-10-2013
Witchdoctor's Avatar
Witchdoctor Witchdoctor is offline
OCA Gladiator
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 6,039
Rep Power: 16
Witchdoctor will become famous soon enough
Default

Pretty cool, so where is the Shammy Mars on steroids BIOS .........
__________________
You don't need a reason to help people
Reply With Quote
  #3  
Old 01-10-2013
GFDuke's Avatar
GFDuke GFDuke is offline
OCA Gladiator
 
Join Date: Jun 2009
Location: Ferenginar
Posts: 2,825
Rep Power: 13
GFDuke is on a distinguished road
Default

Cool man. I still would like to know why SLI wouldn't enable in NVidea control panel though.
Seems weird. Could it have been the drivers? There have been a few SLI bug updated drivers if i remember correctly.
__________________
DUKES PC MODING PAGE


Ferengi rule of acquisition #8: " Small print leads to large risk. "

Last edited by GFDuke; 01-10-2013 at 12:40 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-10-2013
Witchdoctor's Avatar
Witchdoctor Witchdoctor is offline
OCA Gladiator
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 6,039
Rep Power: 16
Witchdoctor will become famous soon enough
Default

Does seem odd, I have been using the Farcry 3 beta, pretty solid in SLI so far ........
__________________
You don't need a reason to help people
Reply With Quote
  #5  
Old 01-10-2013
Neuromancer's Avatar
Neuromancer Neuromancer is offline
OCA Gladiator
 
Join Date: Jun 2009
Location: South Jersey, USA
Posts: 5,644
Rep Power: 17
Neuromancer might just be on to something hereNeuromancer might just be on to something here
Default

"I cant get my nVidia cards to work properly"


yeah that is old news to me LOL.

Gald you got your issues sorted big guy.
__________________
"Don't You understand? This is Greek to me! Except I spek Greek, this is like Aramaic to me, and not the Western Dialect I can read a little." - Dr. Walter Bishop

Special relativity is not "Eat Two Big Macs."
Reply With Quote
  #6  
Old 01-10-2013
Kal-EL's Avatar
Kal-EL Kal-EL is offline
Superenthusiast
 
Join Date: Feb 2009
Location: Krypton, Hawaii
Posts: 11,007
Rep Power: 10
Kal-EL is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by GFDuke View Post
Cool man. I still would like to know why SLI wouldn't enable in NVidea control panel though.
Seems weird. Could it have been the drivers? There have been a few SLI bug updated drivers if i remember correctly.
Control panel set SLI without any problems but once into these newer games the screen either goes orange or severely stutters like two gpu's fighting over a voltage mod.

Non-SLI worked charmingly on each card seperately tested. Fresh installs to rule out borked operating system. Finally the bios update which went from bla-bla-bla-05 to bla-bla-bla-10. So I'm guessing 5 vbios updates so far?

Almost as bad as driver updates. Kinda makes u wonder wut the OEM/Clueless customers do to resolve it because we all know any type of bios update is do or die.

I did have a pucker moment tho cuz GPU TWEAK stalls for a lil over too many moments. I even said out loud "Ah fruck me, two paperweights inbound".
__________________
What kind of community do you intend to re-build?
tell me your sins and I'll sharpen my knife...(Take me to church)
Reply With Quote
  #7  
Old 01-10-2013
Kal-EL's Avatar
Kal-EL Kal-EL is offline
Superenthusiast
 
Join Date: Feb 2009
Location: Krypton, Hawaii
Posts: 11,007
Rep Power: 10
Kal-EL is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Neuromancer View Post
"I cant get my nVidia cards to work properly"


yeah that is old news to me LOL.

Gald you got your issues sorted big guy.
Way back when I used to bench all the time, it was easy peasy, then it was linked core/mem, now its linked powerstate, next it'll be turn your fanspeed up to get core mhz going.
__________________
What kind of community do you intend to re-build?
tell me your sins and I'll sharpen my knife...(Take me to church)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -10. The time now is 07:08 PM.

Copyright 2009-2014, Overclockaholics

Designed by: vBSkinworks